Alla inlägg under september 2008

Av Ines - 11 september 2008 21:52

Förra veckan fick jag en inbjudan till kurs i Skellefteå i oktober. Det skulle handla om Rättvisemärkta varor. Tja, varför inte? Igår när jag åt middag på Ålidhemskyrkan hade jag en plan att få veta mer. Nä, kursinbjudaren var på nån annan kurs men vi kom fram till att om kursen går i oktober så finns det ju tid att få veta mer nästa vecka...Ha, jag for hem och kollade mejlen igen. Sista ansökningsdag är 12 september...Så var det med den kursen! God kväll!

Av Ines - 11 september 2008 21:39

Har bara jobbat halv dag idag.Trots att jag ringde poolen och sa att jag fanns tillgänglig. Nåja, hade ambitionen att hinna med lite på hemmaplan i stället. Ha, det blev siesta...Små barn kan verkligen suga musten ur en! Fick förtroendet att ta hand om sovvilan på jobbet idag. Jag var inte orolig för att de inte skulle somna, snarare om jag skulle hålla mig själv vaken? Tänk ett rum i halvmörker med små snarkande småbarn...det är sövande. Sen for jag hem till tonerna av "Walking in Memphis"  med Bruce Springsteen. Har kommit en bra bit på väg på luvan nu...fick lite panik när jag hörde en kompis berätta vad som hände med hennes stick-projekt. När det var klart var babysen gör stor....Hon tänker lösa det med att nästa barn får det. Nja, lät inte som att det skulle bli fler hos Erica? God kväll!

Av Ines - 11 september 2008 14:04

Hittade det här på nätet:

Under senare år har framför allt amerikanska forskare gjort studier på vad som händer med människor som »ger« och lever ett oegennyttigt liv. Människor som arbetar med välgörenhet eller som volontärer i olika projekt är till exempel betydligt mindre deprimerade, de är underrepresenterade i självmordsstatistiken och deras risk för att dö i förtid är upp till 44% lägre. En studie som pågått i över femtio år visar att de som lärt sig att ge som barn får ett friskare liv, såväl fysiskt som psykiskt. Andra studier visar att pensionärer som »ger« lever längre än de som inte ger. Att hjälpa andra har en positiv inverkan på människor som lider av kroniska sjukdomar, som HIV, MS och olika hjärtbesvär. Forskningen är ny och resultaten är både överraskande och övertygande.
Det finns två olika böcker att läsa om detta:

Dels: "Generös mot andra- för din egen skull."
Här kan du läsa om den och köpa den billigare än i bokhandeln

Och så förstås Stefan Einhorns bok: "Konsten att vara snäll"
Här hittar du den

Av Ines - 10 september 2008 22:02

Hade ju besök av en god vän för ett tag sedan. Han tyckte jag skulle dra till Norge och arbeta. Som han uttryckte det: Du är ju välutbildad och har skinn på näsan. Du kan ju alltid prova!


Började fundera på den tanken häromdagen. Vad händer? Nu när jag spanar in på platsbanken finns denna information:


European Job Days - internationell jobbmässa 

European Jobday är en aktivitetsdag för dig som har funderat på att arbeta eller studera utomlands. Då får vi på Arbetsförmedlingen besök av företag som rekryterar personal, främst i Norge, men även till Irland, Belgien och Sverige.
Representanter för företag som jobbar med utbytesverksamhet, volontärarbete och Au-pair medverkar.
Vi kommer att ha besök av Internationella arbetsförmedlare (Eures advisers) från olika länder inom EU/EES området som berättar hur man söker arbete och kan samt hur det är att arbeta, leva och bo i respektive land.


Nästan läskigt....

Av Ines - 10 september 2008 21:23

I dag kom min laddare tillbaks igen!



Nu är ordningen återställd. Så skulle min särbo nu tänka till skulle hon sluta dra sin laddare till Umeå och få en grej mindre att hålla reda på. Bara en tanke.


God kväll!

Av Ines - 10 september 2008 21:13


Enligt: http://dreammaddo.bloggagratis.se/2008/09/09/938866-bloggarnas-kramdag-ar-har/ var det bloggarnas kramdag igår. Det missade jag, men bättre sent än aldrig! Vi får väl köra kram-vecka då kanske? 

Av Ines - 10 september 2008 15:53

Hamnade på kul på VK:s bröllpossidor. De fanns tips om hur man tar bra bilder:


Missa inte detaljernaEtt brudpar med dubbelhakor, och barn med smutsiga kläder. Här är tipsen, som hjälper
bröllopets amatörfotograf att undvika mardrömsbilderna.

* Gör upp en lista på vad ni vill föreviga. Glöm inte småsaker som förberedelsen, en utifrånvy på kyrkan, vigselförrättaren, välkomstskålen och bröllopstårtan.
* Vill ni ha klassiska och tidlösa fotografier ska ni välja svartvita bilder. Rodnader och ojämnheter i hyn kan lättare döljas med svartvita kort.
* Före fotograferingen bör bruden kolla sin make up. Feta och glansiga partier i ansiktet döljs bäst med en matt foundation och lite puder.
* Dubbelhakor kan undvikas om ni lutar huvudet en aning åt ena sidan och tittar in i kameran. På detta sätt hamnar era ögon i kamerans fokus.
* Ett tips till brudparet: sträck på er framför kameran.
* Ska ni ta en gruppbild så förvarna de bröllopsgäster som skall delta innan bröllopet så att fotografen inte behöver stå och vänta medan ni tvingas leta upp folk. Se till att ta formella fotografier av barn direkt efter ceremonin innan de smutsar ner sina fina kläder.
* Köp engångskameror och lägg på borden och låt gästerna ta bilder av bröllopsfesten.
ANNA LUNDSTRÖM

Kan ju vara bra att använda tipsen till anra tillfällen oxå? Jag gillade ideén med att lägga ut engångskameror. Tänk att göra det om man fyller jämt eller har nåt annat stort att fira? Vilka roliga bilder man kan få från sin fest!

God eftermiddag!

Av Ines - 9 september 2008 23:04

Känns märkligt att det är fem år sedan? Har sett TV 4 i kväll om: 

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.619764


Då som nu går tankarna till hennes familj. Blir fortfarande så illa berörd...politik ska inte kosta livet.

 

Presentation

Omröstning

Längtar till semestern?
 Ja
 Nej
 Har ingen semester.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stoppa FRA-lagen


Ovido - Quiz & Flashcards