Alla inlägg under november 2008
Allt som kan hända, hände idag. Begravning, bröllop och nästan ett dop! Det är då man vet att man står mitt i livet. Ok, bröllopet ägde rum i somras, men idag såg jag bilden:
GRATTIS till ER!
Idag var det dax för festen med stort F!
Alva Alexandras namnfest.
Det häftiga presentbordet.Trähästen bakom mina scrappade bilder är en egenhändigt tillverkad sak från en ingift farbror. Faster hade gjort en tavla. Bara så fina så.
En specialdesignad CD....från mig.
Ännu kvar i magen. Beställda bilder från mormor.
Vem vågar använda dessa fantastiska servetter?
Tänk att det går att beställa det mesta...
Släktens stolta urmoder!
Alexandras mormorsmor.Hur glad blir jag inte av henne. Påminner så otroligt mycket om min egen mamma. Eller är alla gamla tanter likadana?
God kväll!
Till Dig!
Jag sökte din grav, men hittade inte.
Så här får du ljus på min blogg.
Jag saknar dig.
En märklig dag i dag. En människa begravs och en människa har välkommen till världen-fest. Ska börja med att besöka kyrkogården innan festen. Jag hoppas jag hittar? En begravning i stillhet, så det känns inte som att jag ska dit, men tillräckligt viktig för att jag vill säga hej då.
Ska bli spännande att få Jennys kommentar om min present till deras Alexandra! Finns det nåt roligare än paket? Tror inte det. Har dessutom blivit påmind om att det är julskyltning OCH första advent nästa helg....när har november någonsin gått så fort?
Ha en bra dag!
Har sovit helt knasigt på eftermiddagen och sitter uppe mitt i natten. Lite panik inför morgondagen, men paketet är iaf klart: God Natt!
När jag var liten"
När jag var liten kunde jag trolla.
Jag kunde göra underverk, läka sår och gå på vattnet, färdas obegränsat i tid och rum, jag hade makt att förvandla världen eller skapa en ny.
När jag var liten kunde jag trolla.
Det var innan de lärde mig att jag inte kunde.
"Av: Jonas Gardell
Nja, vi brukar inte äta glass på julafton i min familj. Men kanske i år?
Glass med julsmak
6-8 portioner
ca 10 minuter + tid för omfrysning
Ingredienser1 liter vaniljglass
Alternativ för smaksättning:1-2 dl polkagrisar, krossade1-2 dl pepparkakor, krossade 0,25-0,5 g saffran löst i 2 tsk hett vatten1 dl basilikablad, finhackade1-2 tsk mald ingefära1 dl lingonsylt, gärna rårörd1 dl torkade fikon, i bitar 1 dl valnötter
= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ
TillagningLåt glassen halvtina och blanda den med en eller ett par av smaksättningarna. Frys in glassen igen tills den stelnat, ca 2 timmar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|