Alla inlägg den 23 februari 2008

Av Ines - 23 februari 2008 23:29

Har varit en märklig dag. Strålande sol så känslan av att : Inte redan? har som kommit. Det är som bara slutet av februari och det här vädret borde inte komma förrän i april möjligen.


Så har funderingar på påskfirande börjat lite smått. Konstaterade med en kompis att inte är det som förr! När pojkarna var små och det roligaste var att packa in dem i bilen och dra upp till Pajala och hälsa på mamma och pappa som var i stugan. Solen sken och det var skoterföre och massor med snö....


I år så är det mer tveksamt vad jag hittar på? Jag vet iaf att jag jobbar fram till skärtorsdag och vad pojkarna tänker har jag ingen aning om. Men att det inte bara är att stuva in dem i bilen och bestämma nåt...det vet jag!


Har dessutom konstaterat vilket otroligt dåligt minne jag har. Blev tal om filmen på tvåan i kväll: Den bästa av mödrar. Nä, men den har ju vi sett på bio! Näää, inte jag! Du måste ha sett den med nån annan. Blev tipsad om att den var bra och for hem för att se. Vad händer? Konstaterade att den hade jag visst sett. Så var det med det minnet....


För övrigt fortsätter jag att fastna i mitt stick-projekt...


God Natt! 


Av Ines - 23 februari 2008 13:47

 Grattis Stefan!  Lite sent, men har varit lite mycket ett tag. När du funderar på ditt uppdrag så kan du ju lyssna på låten....   


Från ungvänster Skånes hemsida:


Välkommen till Ung Vänster Skåne!

Varje dag känner vi hur högerpolitiken försämrar vår vardag. Borgarna höjer priserna i kollektivtrafiken, inför skolmåltidsavgifter i våra skolor och säljer ut vår gemensamma välfärd. Man säger att vi inte har råd längre, samtidigt som storföretagen gör större vinster än någonsin. Skillnaden i svensk politik går därför mellan dem som tycker att samhällets rikedomar ska bli till aktieutdelningar i storföretagen och vi som tycker att vinsterna istället borde gå till oss som jobbat ihop dem.

Politik handlar om intressen. Det finns de som tjänar på högerpolitiken: de som äger de stora företagen, de som köper upp välfärden när den reas ut och de som ekonomiskt tjänar på en nedmonterad välfärd. Alla vi andra förlorar. Därför kräver vi en helt annan politik. En vänsterpolitik. Vi kräver upprustning av välfärden – våra skolor, bussar och fritidsgårdar. Vi säger nej till fler privatiseringar och ja till sänkta busspriser.

Vi säger inte att vi kommer att fixa allting åt dig. Vi säger att en förändring är möjlig, men bara om man organiserar sig och kämpar tillsammans med andra, till exempel i Ung Vänster. Vi har aldrig fått någonting gratis av samhällets makthavare – överklassen och högern. Vår välfärd och våra rättigheter har varit resultatet av en lång och hård kamp.

Ung Vänster är vänsterpartiets ungdomsförbund. Vi är ett revolutionärt förbund som kämpar för ett socialistiskt samhälle. Vi tänker inte stå med mössan i hand och titta på när de förstör våra liv. Vi kräver en radikalt annan politik och ett helt annat samhälle – vi kämpar för socialism och feminism. Häng med!

Stefan Kangas
ordförande Ung Vänster Skåne

Presentation

Omröstning

Längtar till semestern?
 Ja
 Nej
 Har ingen semester.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stoppa FRA-lagen


Ovido - Quiz & Flashcards