Alla inlägg under maj 2009

Av Ines - 7 maj 2009 21:00

Fick en kul inbjudan:


FOLKET MOT ELITENSpelning i Döbelns park.Arr:Vänsterpartiet, Ung Vänster och ABF20.30-23.00   den 15 maj.Bland annat kommer Kreti och Pleti att spela....det säger väl allt? Jag har hört dem en gång och lyssnar gärna igen.Trodde först det var nu på fredag, men nää. Så jag kanske tom orkar?
Av Ines - 6 maj 2009 22:07

Vissa dagar är jag mer efterfrågad än andra. Blev "vikarieflytt" idag. Från förskolan till skolans värld. Helt ok för mig.


Men nåt som jag kan tycka känns märkligt är det bemötande jag får från vissa rektorer? Här hade hon vädjat till förskolans personal, därför att det inte fanns en vikarie i sikte. Tydligen hade vikariebankens personal kursdag, därav kalabaliken. Men det som slår mig är den helt fantastiskt nonchalanta attityd det kan uppvisas mot vikarier.


Inte ett tack, inte ett vänligt ord bara en arg uppsyn. Hur lätt hade det inte varit att säga "Vad bra att förskolan släppte dig. Tack för att du kom.


Nä, nu hade jag ju inte förväntat mig det....vissa är argare än andra människor. Men innan det skälls på att det inte kommer vikarier, så ska man nog ta sig en funderare på hur vikarierna bemöts.


För det finns rektorer som faktiskt ler och tackar för att man kommer och gör en insats! Tänk så glad jag blir och när jag får vick där så har jag också en positivare attityd.


Nu är det ju tur att det inte är rektorerna jag behöver arbeta med!

Av Ines - 6 maj 2009 21:35

Hittade ett klipp när jag försökte hitta lönestatistik på Lärarförbundet. Ett projekt som är en djungel att ge sig in i....

Av Ines - 6 maj 2009 06:38

Onsdag
6 maj Onsdagskväll i Ålidhemskyrkan:  16.30-21

Mat, Mingel, Mässa


 16.30-
18.15  

Middagsservering

Du kan äta en måltid till ett överkomligt pris i kyrkan 
(även vegetariskt alternativ)

Av Ines - 5 maj 2009 23:00

Har ända sedan 20 april klickat in mig på bostäder i Södertälje. Verkar komma upp en hel del....


Men efter att ha pratat med en riktig människa har jag idag fått höra att det är svårt....rent av skitsvårt att ens tänka tanken att det skulle kunna lösa sig.


Jag har med en dåres envishet ändå klickat in intresseanmälningar på typ 8 lägenheter. Tre riktigt trivsamma om jag bara ser till planlösningen. Så har jag pratat med medborgarkontoret om att de ska skicka en lista på alla privata hyresvärdar också.


Nog vore det väl skrutt om det skulle strula med bostad? Hur många kan stoltsera med att de fått jobb? I tider som dessa? Varslen duggar tätt nu, tycker jag.


Dessutom kom mitt lönebud idag. Jämfört med vad jag tjänat i Umeå,(har ju just deklarerat) så är det mer. Mycket mer. Men är det bra? Vad ska jag jämföra med?


God kväll!

Av Ines - 5 maj 2009 22:53

Små barn kan verkligen konsten att vara här och nu. 



Jag har fascinerat betraktat hur en lill-kille höll på att skruva och vända och titta på en liten sten.....länge, länge på dagens utevistelse.

Av Ines - 5 maj 2009 06:44

I dag behövdes inte mycket för att göra mig lycklig:


Jag har vaknat och känner att ryggen funkar som den ska igen!


Kan fara på jobbet och göra min del av jobbet.

Till tjejerna som hade tålamod med mig som vikarie igår:

TACK!

Av Ines - 4 maj 2009 22:43

En dag med blandade känslor. Pratade med min nya kollega som inte hade en aning om att jag skulle börja. Han hade vandrat på Kreta en vecka. Åh, vad mysigt det lät! (kan jag också göra....nästa vår? tänkte jag)


Sen hamnade jag på vårdcentralen och blev lite handikappad. Himmel, vad konstigt det känts med stygn i ryggen.


Försökte komma i kontakt med en riktig människa på det kommunala bostadsbolaget. Men det var för sent? Återkom i morgon. För sent? Klockan var inte mer än halv ett!


Men sedan ringde min nya chef just när jag skulle registrera mig som sökande till bostad. Som på beställning! Fick lite insidertips vilka områden som var bra.


I morgon kommer något slags lönebud. Riktigt spännande....Även om det inte var mycket att förhandla om egentligen, för han sa han skulle föreslå ett rimligt bud i paritet med övriga på skolan. Jaaa, vad månde det bliva?


Sedan har min mage valt att få magknip. En sån där nervös magknip som kommer när man inte har nånting riktigt klart. Typ, har jag bostad i höst? Löser det sig? Vad har jag gett mig in i?


God kväll!

Presentation

Omröstning

Längtar till semestern?
 Ja
 Nej
 Har ingen semester.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stoppa FRA-lagen


Ovido - Quiz & Flashcards