Alla inlägg den 25 april 2008

Av Ines - 25 april 2008 22:36

Det blev en kul avslutning på läsveckan. Kollegorna gjorde en bejublad uppsättning av Pelle Svanslös. Pelle Svanslös Måns, Bill och Bull ska lära Pelle fiska som en riktig katt...med svansen då. 
Pelle Svanslös Sedan fick de motta publikens jubel. Himla roligt med duktiga kollegor. Jo, jag förvarnade om att de hamnar på bloggen, men någon tyckte det skulle på youtube direkt! 

Av Ines - 25 april 2008 08:39

En nostalgitripp från ungdomen!

Av Ines - 25 april 2008 08:32

Rensa i själen.

Dagdrömmar, koncentrationssvårigheter och svårigheter att få ordning på tankarna drabbar oss alla lite då och då.

Lösningen på förvirringen kan vara att ta itu med en storstädning av ditt inre. Med ordning och reda inombords bereder du plats för nya friska tankar och riktningar i livet.

Här är en metod som tar 30 dagar att genomföra. Om du inte orkar genomföra hela programmet? Hav tröst, du har säkert blivit en lite gladare människa i alla fall.

Skrivbordsstädning och garderobsröjning kan vara effektivt när man behöver få ordning runtomkring sig. Men när det gäller den inre mentala och själsliga storstädningen finns det få enkla metoder att tillgå.

En effektiv metod för mental städning ger Jane Scrivner i sin bok ”Rensa i Själen” (Forum) där hon presenterar ett själsligt träningsprogram som ska ge nya perspektiv på tillvaron och klara tankar. Programmet tar 30 dagar och innehåller lika många uppgifter. Det kan påbörjas när som helst och uppgifterna är enkla och naturliga och bygger på varandra.

Under de trettio dagarna bör man också tänka på att äta mat som ger mycket näring och stimulerar hjärnan. Det är bra att äta små och regelbundna måltider så att kroppen har ständig tillgång på energi. Frukost, lunch och middag samt ett par mellanmål och eventuellt en kvällsmacka brukar passa de flesta.

Kosten bör bestå av mycket frukt och grönsaker, bönor och linser samt fisk och fågel men sparsamt med rött kött, kolhydrater med högt innehåll av socker, fett samt mejeriprodukter. Välj gärna ekologiska produkter.

Under programmet behövs också någon eterisk olja, en cd-skiva eller ett kassettband med avspänningsmusik, en anteckningsbok för anteckningar och dagboksskrivande och ett redskap eller en pryl som används ofta men som fortfarande är ett mysterium.

Här är uppgifterna:

Dag 1.
Att le är positivt, både för den som ler och för omgivningen. Var uppmärksam på vilket gensvar det får. Skriv ner i dagboken hur det kändes att le hela dagen.

Dag 2.
Du är den viktigaste personen i ditt liv. Ta minst 20 minuter per dag för dig själv.

Dag 3.
Använd din kreativitet. Rita en bild och skriv en dikt om vad som rör sig i dina tankar.

Dag 4.
Fundera på vad som skulle vara den största utmaningen för dig. När du känner dig redo, gör de förberedelser som behövs och genomför det.

Dag 5.
Plocka fram prylen du använt länge, kanske videon eller mobiltelefonen, men inte vet hur den egentligen fungerar. Lär dig hur den fungerar. Du måste förstå helt och hållet innan du kan släppa uppgiften.

Dag 6.
Tag en paus och utvärdera de framsteg du gjort hittills. Vad har du skrivit i dagboken? Hur har du upplevt de gångna dagarna? Vad har hänt med dig?

Dag 7.
I dag ska du lyssna till dig själv och lära dig avgöra vad du egentligen känner. Du måste vara totalt uppriktig, även om det kan vara jobbigt. Skriv ett öppet brev till dig själv där ditt ”jag” får möjlighet att berätta hur du mår, vad som bekymrar dig och vad du vill och önskar. Gör gärna en avspänningsövning innan du börjar. Slut ögonen och andas djupt några gånger, ända ner i magen. Känn hur du kommer till ro och landar. Sätt igång och skriv.

Dag 8 och 9.
De flesta fritidssysselsättningar som vi sysslar med är köpta. De har dagarna ska du inte lägga ut ett öre på fritidssysselsättningar utan skapa dem själv.

Dag 10.
Uppfattar dina vänner dig på samma sätt som du uppfattar dig själv? Fråga dina vänner, ring gärna upp så att de är oförberedda. Fråga sedan vilken typ av människa de tycker hör ihop med deras svar. Vad kan du få ut av tolkningen av svaren?

Dag 11.
Rensa bort det negativa i din hjärna och låta det positiva ta plats. Skriv ner alla situationer som du ständigt tänker på. Ta en situation i taget och skriv ner hur du ska göra för att förändra. Var noga med alla detaljer.

Dag 12.
Du ska ändra alla dina invanda rutiner i dag. Skriv ner hur det känns.

Dag 13.
Gör fem saker som du tidigare inte gjort. Det behöver inte vara omständligt eller dyrt, bara något du inte gjort förut.

Dag 14.
Boka en behandling som hjälper dig att ytterligare rensa ut och slappna av.

Dag 15.
Ge komplimanger till andra. Välj ut en vän och en främling.

Dag 16.
I dag ska du ha den mest positiva dagen i ditt liv.

Dag 17.
I dag ska du dagdrömma om vad du vill. När du gjort din önskelista på vad du drömmer om, sätt dig ner och försjunk i den. Föreställ dig hur du agerar i de olika situationerna.

Dag 18.
Lär dig fem nya saker. De nya sakerna ska vara användbara för dig i din vardag. Det kan till exempel gälla telefonnummer, adresser, koder till bankkort, födelsedagar, lösenord till Internet, eller annat som är bra att kunna.

Dag 19.
Nu ska du göra upp en femårsplan med mål och delmål. Den ska innehålla vad du verkligen vill, inte vad du bara är beredd att acceptera. Den ska vara realistisk men ge stora utrymmen för drömmar och önskningar.

Dag 20.
Välj en dag då du inte arbetar eller tvingas till tal. Du ska tillbringa dagen i ditt hem, dra ut telefonjacket, förvarna omgivningen så att de inte blir oroliga, bannlysa radio och tv, tidningar och video. Dagen ska helst vara ett helt dygn. Vill du vila och sova går det bra, men undvik vardagssysslor. Låt dig bara vara och koncentrera dig på dina innersta tankar.

Dag 21.
Leta rätt på alla spel du spelade som barn. Spela något av dem. Bjud hem vänner efter jobbet, avkoppling och lättsam samvaro är vad som gäller i dag.

Dag 22.
Använd dagen för att komma ifatt med oavslutade uppgifter eller till avkoppling.

Dag 23.
I dag ska du kicka dig med till exempel uppiggande eteriska oljor, mentol- eller pepparminttugummi, med att ge dig själv ansikts- och huvudmassage, djupandning eller en lite stund av mikrosömn när du känner dig hänigig.

Dag 24.
I dag ska du rensa ditt sinne från negativa tankar och tvivel på dig själv. Varje hel timme ska du säga till dig själv:

: Jag är underbar.

: Min åsikt räknas.

: Jag trivs med mina egna tankar och mitt eget sällskap.

: Jag är hänsynsfull.

: Jag är generös.

: Jag tror på mig själv.

Skriv ner dessa affirmationer och sätt upp dem så att du kan se dem. Upprepa minst tio gånger. (Glädjelappar. Affirmationer, bekräftelser, är ett sätt att stärka självförtroende i mörkret. Fyll din tillvaro med dessa små personliga lappar. Glöm inte badrumsspegeln! På morgonen när man får syn på sig själv kan en vänlig lapp göra under).

Dag 25.
I dag ska du rita åtminstone tre saker från din vardag. Beskriv allt som om du skulle avge ett vittnesmål. Öppna ditt sinne och se!

Dag 26.
I dag ska du lära dig att formulera dina egna affirmationer och skapa dina egna visualiseringar. Affirmationerna ska börja med ”jag”, vara korta, positiva och formulerade i nutid. Upprepa dem ofta, tyst eller högt. Vid visualiseringar skapar du mentala bilder av de saker du önskar. Öva varje dag så ser du snart skillnad.

Dag 27.
I dag ska du ta reda på vilka saker som förändrar ditt humör. Vad får dig att må bättre? Vad får dig att må sämre? Välj ut något av det som gör ditt humör bättre och utöva det.

Dag 28.
I dag är det sista dagen för att komma ifatt.

Dag 29.
Skapa ett mantra att ta till för att hitta fokus. Exempel: ”Jag är lycklig, jag är lugn, jag är tillfreds och jag är älskad”.

Dag 30.
Grattis! Du har nu avslutat programmet och rensat ordentligt i själen. Summera vad som hänt de gångna dagarna. Planera för nuet och framtiden, öva dig i kreativitet och mental styrka, ta fler risker och gå din egen väg. Lycka till !


Av Ines - 25 april 2008 06:59


Ta med denna bilden till din blogg. Det är en symbol för alla barn i världen som lider i det stilla, de utnyttjade barnens tårar. Uppmärksamma deras lidande genom att adoptera affischen till din hemsida eller blogg, som ett sätt att visa sympati. Ta den med dig och skicka vidare!

Presentation

Omröstning

Längtar till semestern?
 Ja
 Nej
 Har ingen semester.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stoppa FRA-lagen


Ovido - Quiz & Flashcards