Alla inlägg den 23 februari 2009

Av Ines - 23 februari 2009 22:12

Har snott ännu en bild på :



Isak.


Scrapparen i mig vaknar till liv av en bild som denna...samt självklart att mungiporna dras mot öronen: åh, så söt.


God kväll!

Av Ines - 23 februari 2009 22:06

Premiärdags!

Snart är det dags för ett helt gäng sköna säsongstarter och premiärer. Under V 10 kan du njuta av bland andra följande program på TV3.

Cityakuten måndag 2/3 kl 21.00
Project Runway måndag 2/3 kl 22.00
Gordon Ramsay´s Cookalong live tisdag 3/3 kl 22.00
Stockholm-Arlanda premiär torsdag 5/3 kl 20.00
Singing Bee Fredag 6/3 kl 21.30

Cityakuten måndag 2/3 kl 21.00
George Clooney har inte glömt vilket TV-program han har att tacka för sin framgång. Det var i Cityakuten som mannen med de grå tinningarna blev alla världens kvinnors våta dröm. Envisa rykten säger att han dammat av den vita rocken och stetoskopet för att göra efterlängtad comeback som Dr Doug Ross i seriens allra sista och stjärnspäckade säsong.


Källa:  www.tv3.se


Bara en säsong kvar av mitt favoritprogram. Vad ska jag leva för sedan?


God kväll!

Av Ines - 23 februari 2009 21:46

Det var inte länge sedan jag hade en tro på att jag kanske får sportlov i år. Visserligen obetald, men att vara ledig...Ha!


Har varit in i det nya datasystemet och talat om att jag finns tillgänglig som vikarie. Tog inte ens en arbetsdag så hade jag vikariebanken i luren. Men eftersom detta var medans jag var på jobbet så blev det ett missat samtal. Men klart jag kommer att ringa och kolla vad de ville. Ledigt är skönt men pengar till hyran är också skönt.


God kväll!

Av Ines - 23 februari 2009 21:44

Semmelbullar - semlor - grundrecept 

150 gram

 smör 5 dl  mjölk 50 gram  jäst 1 st  ägg 1 dl  strösocker, eller sirap 1 st  ägg till pensling 0,5 tsk  salt 14 dl  vetemjöl    Tillagning1. Smula sönder jästen i en degbunke och rör ut jästen i lite kall mjölk. Rör ned ägg.

2. Smält smöret och häll i resten av mjölken i smöret. Häll mjölken och smöret över den utrörda jästen och rör ned salt och socker. Tillsätt lite mjöl i taget, och arbeta degen smidig och blank.

3. Låt degen jäsa till sin dubbla storlek. (Ställ bunken dragfritt med en handduk över).

4. Arbeta upp degen igen i bunken och lägg den på bakbordet. Degen ska nu vara lös och lätt att rulla.

5. Rulla degen och skär i lika stora bitar, en för varje bulle. Forma till snygga bullar och lägg dem på en plåt och låt dem jäsa till dubbla storleken. Pensla bullarna med ägg.

6. Baka semlorna gyllenbruna i 250 grader i ungefär 8-9 minuter. När du lyfter dem ska de vara lätta.

7. Låt dem svalna innan du går vidare med fyllningen.   

Tastelines lätta semlor

  

Vetebulle

50 gram  jäst 75 gram  flytande margarin 5 dl  minimjölk 1 dl  socker 0,5 tsk  salt 1,5 l  vetemjöl Mandelmassa 0,5 dl  mandel, finhackad 0,25 dl  socker 2 msk  minimjölk 3 dl  Milda visp 20%   TillagningTastelines vetebullar:

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fngervarmt, 37 grader och blanda i det flytande margarinet, salt och socker.

3. Häll det ljumma degspadet över jästen, rör så att det löser sig.

4. Tillsätt mjölet och blanda till en bra konsistens, eller tills degen släpper från bunkens kanter.


5. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter.

6. Dela degen i 4 lika stora delar, rulla ut delarna till längder och dela varje längd i 10 delar. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

7. Låt jäsa övertäckta tills de blivit dubbelt så stora.

8. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter.

9. Låt svalna under bakduk

Tastelines mandelmassa:

1. Skär av locket på bullen

2. Gröp ur inkråmet

3. Blanda mandel, inkråm, socker och mjölk

4. Fyll bullarna

5. Vispa Milda visp och garnera semlan

6. Sikta florsocker över semlorna

Nää, jag har inte testat dessa recept. Ska äta semla på jobbet i morgon. Efter en tur i skidspåret med arbetsbarnen.  God kväll!

Av Ines - 23 februari 2009 21:04

I dag hade de satt in en helt vanlig buss till jobbet. Så redan på min hållplats var den nästan fullt...och då hamnade jag på en obekväm plats där de som har barnvagn ska sitta (Varför just de ska ha sämsta sittplatserna...?). 


Vi hade inte kommit långt så slutade bakdörrarna fungera. Jag hann tänka ganska många tankar: Kommer jag för sent? Vad händer om hon kör ändå? Ramlar jag ut..mm, mm. Men det löste sig med att hon slog av hela bussen när det inte hjälpte att hon sparkade på dom.


Häpp! Nu blev et ju plötsligt svårt! Ingenting i taket som talade om var vi var på väg. Tänk så snabbt man vänjer sig vid nymodigheter?


Sen hörde jag hur de talades över radion med varandra. Då blev jag riktigt full i skratt!

Är du säker på att du har problem? Det finns ingen notering om det?


Gissa vem som har femtio vittnen på att dörrarna inte funkade? tänkte jag. Inte var det han som satt på kontoret som skulle tala om ifall bussen var hel.


Tycker du jag ska göra en felanmälan?


Men behövde han ens fråga? Är det inte ganska basic att bussarna funkar, och folk som ska till jobbet kommer fram? Eller alla skolelever som är på väg till skolan? Tror de att vi bara åker på kul?


God kväll!

Av Ines - 23 februari 2009 20:57

Har varit in på Apoteket. Det fina med Apoteket är att jag behöver inte fundera särskilt länge innan det står en vänlig själ och undrar om jag behöver hjälp?


Absolut, jag söker nåt mot fotvårtor. Då visar hon mig:



För den fashionabla summan av 289 kronor ska jag själv frysa bort mina vårtor!! Näää, visserligen gör det alldeles fantastiskt ont, men nästan 300 kronor....Vet de vad ett besök på vårdcentralen kostar? Bara hälften...


Det slutade med att jag köpte mitt gamla vanliga: Plåster, en flaska vårtmedel Stark och for hem och la fötterna i ännu ett fotbad.


God kväll!

Av Ines - 23 februari 2009 17:34

Temat var Kärlekens väg. 



Lovisa Nyström och Johan Stensson spelade bla:

http://www.youtube.com/watch?v=Y2iv_E-Fn9E
Av Ines - 23 februari 2009 17:12

Negativa tankar har inget eget liv 


 Ett par munkar skulle fotvandra till ett nytt kloster. Det gick genom en skog eftersom det var närmaste vägen dit. När de kommit fram till en å som ringlade sig genom skogen såg de en vacker kvinna vid ena kanten. Kvinnan såg rädd ut. Den ene munken frågade då vad kvinnan gjorde där. ´´Jag måste över ån för att få träffa min familj´´, svarade hon, ´´men jag vågar inte för jag vet inte hur djup ån är och jag kan inte simma.´´ ´´Jag ska hjälpa dig´´, svarade munken, lyfte kvinnan i famnen, vadade över ån och släppte av henne på andra sidan. Kvinnan tackade hjärtligt och fortsatte sedan in i skogen. Även munkarna fortsatte sin vandring - den ene munken med ett saligt leende på läpparna och den andre med ett bekymrat ansiktsuttryck. Till slut sa den bekymrade munken ´´Käre vän, jag måste fråga dig något jag funderat på. Vår mästare har lärt oss att vi inte ska röra kvinnor, men du bar nyss en kvinna i din famn. Hur hänger det ihop?´´ Den andre munken såg sin väns frustration och svarade lugnt ´´Ja, det stämmer min vän, men jag har släppt ner henne men du bär på henne fortfarande.´´ 

Har du haft negativa tankar? Har du brottats med dem och försökt bli av med dem? Har du grälat med dig själv inombords och tänkt saker som ´´Jag får inte tänka så´´, ´´Jag vill inte tänka så, bort med dessa tankar jag vill inte ha dem! Varför är jag så knäpp som tänker så här?´´ Ju mer du slåss med dig själv desto större plats tar tankarna och du blir mer och mer förbannad på dig själv för att du inte lyckas få bort dem. Det är ungefär som att knyta en knut på ett rep och dra båda ändarna åt varsitt håll och hoppas på att knuten ska försvinna. I själva verket blir knuten bara starkare och kommer att ta längre tid att knyta upp.



  Men hur ska du göra då? Hur får du bort de negativa tankarna, vad är lösningen? Den enkla lösningen är - strunta i dem! Ingen tanke lever av sig självt. Mata dem inte. Om du matar en guldfisk i en skål så kommer guldfisken anpassa sig efter skålens storlek. Likadant är det med tankarna: våra tankars mat är uppmärksamhet. Sluta bråka på dig själv. Negativa tankar har inget eget liv. De kan inte leva om du inte ger dem uppmärksamhet. En tanke i sig är inte farlig, det är bara en tanke. Den kan inte slå dig, skada dig eller göra dig illa. Du behöver alltså inte vara rädd för den. Men om du ger den uppmärksamhet kan den växa och bli något mer.


 Men varför tänker jag så? Hur blir jag av med det? Och vad är lösningen? Den här typen av frågor ger tankarna liv. Och det är oftast inte den första tanken som ger dig problem utan den tionde, trettionde eller femtionde. Tänk dig att du står vid en busshållsplats där det går flera bussar till olika ställen. Om du åker med en buss som du upptäcker svänger till vänster när du skulle till höger så trycker du på stoppknappen, stiger av vid nästa hållplast och går tillbaka till samma utgångspunkt. Du kommer att få tankar som är negativa. Försök inte undvika dem. Fokusera istället på bussen som går åt rätt håll - välj den tanke som tar dig dit du vill. När du märker att du är på fel tankebuss, tryck på stopp, slappna av och kliv på när den rätta bussen kommer. 


Veckans övning.

1. När de negativa tankarna kommer: slåss inte med dig själv, ignorera  dem. Mata dem inte med uppmärksamhet, lyssna inte på dem.

2. Sätt dig ner ta höger hand och lägg på hjärtat. Andas lugnt med  magen och känn in energin från hjärtat.

3. Tänk nu utifrån vad du känner i ditt hjärta. Tänk inte logiskt, försök  inte hitta en lösning utan tänk med hjärtat.

Därmed ändras ditt sinnestillstånd vilket gör att du väljer rätt tankebuss.

  


http://www.stefanpettersson.se/mental_coach_framgang_b.shtml


Presentation

Omröstning

Längtar till semestern?
 Ja
 Nej
 Har ingen semester.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stoppa FRA-lagen


Ovido - Quiz & Flashcards