Direktlänk till inlägg 23 februari 2009
Semmelbullar - semlor - grundrecept
150 gram
smör 5 dl mjölk 50 gram jäst 1 st ägg 1 dl strösocker, eller sirap 1 st ägg till pensling 0,5 tsk salt 14 dl vetemjöl Tillagning1. Smula sönder jästen i en degbunke och rör ut jästen i lite kall mjölk. Rör ned ägg.Tastelines lätta semlor
Vetebulle
50 gram jäst 75 gram flytande margarin 5 dl minimjölk 1 dl socker 0,5 tsk salt 1,5 l vetemjöl Mandelmassa 0,5 dl mandel, finhackad 0,25 dl socker 2 msk minimjölk 3 dl Milda visp 20% TillagningTastelines vetebullar:
5. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter.
6. Dela degen i 4 lika stora delar, rulla ut delarna till längder och dela varje längd i 10 delar. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa övertäckta tills de blivit dubbelt så stora.
8. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter.
9. Låt svalna under bakduk
Tastelines mandelmassa:
1. Skär av locket på bullen
2. Gröp ur inkråmet
3. Blanda mandel, inkråm, socker och mjölk
4. Fyll bullarna
5. Vispa Milda visp och garnera semlan
6. Sikta florsocker över semlorna
Har klippt håret idag i min nya hemby. Nöjd med resultatet. ...
Vem känner inte igen sig? http://fredrik.cafe.se/mina-ursakter-for-den-sparsamma-blogguppdateringstakten/ ...
Jag kan bli galen på alla dessa val...elavtal, mobil, telefonabbonemang, internetuppkoppling... När jag flyttade upp igen så fattade inte jag att jag kunde tagit med mitt avtal. Nä, jag hamnade på nåt dyrt tillsvidareavtal! Men det lokala elbol...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ||||
|