Direktlänk till inlägg 23 februari 2009

Om jag skulle få för mig att baka....

Av Ines - 23 februari 2009 21:44

Semmelbullar - semlor - grundrecept 

150 gram

 smör 5 dl  mjölk 50 gram  jäst 1 st  ägg 1 dl  strösocker, eller sirap 1 st  ägg till pensling 0,5 tsk  salt 14 dl  vetemjöl    Tillagning1. Smula sönder jästen i en degbunke och rör ut jästen i lite kall mjölk. Rör ned ägg.

2. Smält smöret och häll i resten av mjölken i smöret. Häll mjölken och smöret över den utrörda jästen och rör ned salt och socker. Tillsätt lite mjöl i taget, och arbeta degen smidig och blank.

3. Låt degen jäsa till sin dubbla storlek. (Ställ bunken dragfritt med en handduk över).

4. Arbeta upp degen igen i bunken och lägg den på bakbordet. Degen ska nu vara lös och lätt att rulla.

5. Rulla degen och skär i lika stora bitar, en för varje bulle. Forma till snygga bullar och lägg dem på en plåt och låt dem jäsa till dubbla storleken. Pensla bullarna med ägg.

6. Baka semlorna gyllenbruna i 250 grader i ungefär 8-9 minuter. När du lyfter dem ska de vara lätta.

7. Låt dem svalna innan du går vidare med fyllningen.   

Tastelines lätta semlor

  

Vetebulle

50 gram  jäst 75 gram  flytande margarin 5 dl  minimjölk 1 dl  socker 0,5 tsk  salt 1,5 l  vetemjöl Mandelmassa 0,5 dl  mandel, finhackad 0,25 dl  socker 2 msk  minimjölk 3 dl  Milda visp 20%   TillagningTastelines vetebullar:

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fngervarmt, 37 grader och blanda i det flytande margarinet, salt och socker.

3. Häll det ljumma degspadet över jästen, rör så att det löser sig.

4. Tillsätt mjölet och blanda till en bra konsistens, eller tills degen släpper från bunkens kanter.


5. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter.

6. Dela degen i 4 lika stora delar, rulla ut delarna till längder och dela varje längd i 10 delar. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

7. Låt jäsa övertäckta tills de blivit dubbelt så stora.

8. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter.

9. Låt svalna under bakduk

Tastelines mandelmassa:

1. Skär av locket på bullen

2. Gröp ur inkråmet

3. Blanda mandel, inkråm, socker och mjölk

4. Fyll bullarna

5. Vispa Milda visp och garnera semlan

6. Sikta florsocker över semlorna

Nää, jag har inte testat dessa recept. Ska äta semla på jobbet i morgon. Efter en tur i skidspåret med arbetsbarnen.  God kväll!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ines - 17 januari 2013 19:57

Har klippt håret idag i  min nya hemby. Nöjd med resultatet.   ...

Av Ines - 17 januari 2013 19:51

Vem känner inte igen sig?   http://fredrik.cafe.se/mina-ursakter-for-den-sparsamma-blogguppdateringstakten/   ...

Av Ines - 12 januari 2013 18:34

Nu har jag sett byns skidspår! Blir onekligen sugen att fixa nya skidor...       Hur fina som helst.       Dubbelspår med gott om plats.    ...

Av Ines - 12 januari 2013 18:27


Vissa människor ska som bara finnas. De har funnits alltid. Men så kommer budet att vår förre partiledare:       Lars Werner gått bort.      Jag önskar inte livet ur någon, men hade kännts mer logiskt med CH Hermansson.... ...

Av Ines - 12 januari 2013 18:20

Jag kan bli galen på alla dessa val...elavtal, mobil, telefonabbonemang, internetuppkoppling... När jag flyttade upp igen så fattade inte jag att jag kunde tagit med mitt avtal.   Nä, jag hamnade på nåt dyrt tillsvidareavtal! Men det lokala elbol...

Presentation

Omröstning

Längtar till semestern?
 Ja
 Nej
 Har ingen semester.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stoppa FRA-lagen


Ovido - Quiz & Flashcards