Alla inlägg under september 2006

Av Ines - 25 september 2006 19:47

Måndag kväll 25 september Skrev igår: fortsättning föjler.... Ha! Jag somnade som en slocknad stjärna framför Beck, efter min Luleå-resa. Skönt att ÄNTLIGEN kunna börja röja här hemma!!! Men himlarns vad jag tyckte det blev tomt och ödsligt här... Men jo, min byrå rymdes i bilen! Och akvariet med. Så nu har jag projekt städa upp efter kollektiv-livet, ta in min byrå och starta upp akvariet. Håller just nu på att kolla om akvariet inte läcker efter resan.... Än ser det lovande ut.

Fick en lapp i brevlådan förra veckan om att jag skulle undvika stora vattenutsläpp som från disk och tvättmaskin eller badkarsbad under måndag och tisdag. Så då tvättade jag i lördags. Men hade totalt glömt det till i dag så jag kom hem och tänkte dra igång sanering efter ungdomarna. Nåja, finns ju annat att göra gubevars! Har haft en jättebra dag på jobbet oxå. Varit i skogen och bakat pinnbröd. Mumsigt värre. Sen höll jag på att fara hem klockan fyra, men kom på att jag ju jobbar till fem. Lite pinsamt.



God Natt!
2006-sep-25 @ 21:49

Av Ines - 24 september 2006 19:50

Söndag morgon 24 september. Sitter hos pojkarna i Luleå och väntar på att Johan ska äta frukost och hänga med till stugan och kånka möbler med mig. Ska bli kul att se om vi lyckas baxa in min byrå, så jag får med den till Umeå. Det är inte kul att bära möbler. men kul när de kommer på plats. Ska ev ta med akvariet (om det ryms) och starta upp det igen. Det är rogivande!!! Fortsättning följer........

Läste NSD-bilan om en tjej som bloggat sin graviditet. Hon tipsade om hur man gör en blogg. Vad avundsjuk jag blev när jag sen var in och tittade! Fast det blir jag på ALLA som kan få in sina bilder snyggt!



Ha en bra söndag!


2006-sep-24 @ 11:28

Av Ines - 23 september 2006 19:52

Lördag 23 september Vad roligt det är när vänner som jag inte alls räknat med hör av sig!!! Råkade ut för det i morse och blev så himla glad. Får hoppas att det inte tar tre år till nästa gång vi hörs. Är hos syster yster i Luleå och ska hämta grejer i stugan i morgon. En bra, men ack så tröttsam dag.

God Natt! 2006-sep-23 @ 22:48

Av Ines - 22 september 2006 19:54

Fredag 22/9-06 Så otroligt himla trött jag är........................... Känns som att jag skulle kunna sova i veckor. Det tar musten ur en med nytt jobb, massor av frisk luft, nya intryck, trubbel med bilen, flyttbestyr och en son som plötslig "flyttar hem". Mycket är ju jätteroligt och jag ska absolut inte klaga, och det är ju normalt att vara trött en fredag?


Jag har ju kommit på för ganska länge sedan att jag har ett stort ifred-behov och det behovet lider sannerligen........... Nu minns jag inte ens när jag sist var riktigt ifred! Så där så att jag kunde känna lugnet och inget som stör. Jag är ifred nu, men hur länge? Sonen är "bara" på stan och kommer hem tja, snart?

Nu fick jag ett irriterat mejl av syster yster oxå! Kändes inte så kul för jag vill verkligen inte ha min familj som ovän. Men ibland känns det som att jag bara är spottkopp för folks dåliga humör. Som bara märks när jag gjort fel, och då ska det genast hackas på mig. Det kanske är det som är felet! Om jag fräser ifrån lite fortare och inte bara håller käft när folk sårar mig. Är det DET som krävs för att få människor att visa respekt? Jodå, nog anser jag att jag kan ta kritik, men då får de som kritiserar faktiskt ha lite egen självrannsakan först. För det är lätt att kasta sten i glashus, som det heter.........

Nä, ska sluta vara så fruktansvärt elak. Jag är trött, behöver sova och inget blir bättre av att klaga heller!! Jag har det ju egentligen otroligt bra. Mat för dan och tak över huvudet. Nu ska jag försöka sova.

God Natt!


2006-sep-22 @ 23:35

Av Ines - 21 september 2006 19:56

Torsdag 21/9-06 Vad det är irriterande med respektlösa människor. Som poppar upp som gubben ur lådan och inte kan säga hur länge de stannar, var de är eller när de tänker fara. Som förväntar sig att jag ska prata med dem, fast de är totalt ointresserade av kontakt?

Nej, det är definitivt inte MITT bekymmer vad människor gör, men när de inkräktar på mitt levnadsutrymme så anser jag att ett visst mått av hänsyn och respekt kan jag kräva!! Basta!

Har annars haft en givande dag. Frisk luft, motion via friskvården... Den kommer att kännas i morgon! Lycklig för att jag fick hjälp med bilen igår! Mycket är otroligt roligt. Så lätt att glömma när jag inte sover bra och blir störd på annat sätt.

Läste en bilaga i min facktidning. Hur man skaffar sig ett herbarium med scanner. Lät skitkul och självklart var jag bara tvungen att testa! Så snart kommer det blommor i min blogg? Eller snart???? De hinner kanske vissna bort med tanke på att vi går mot höst men det kommer ju fler somrar.....



God Natt!
2006-sep-21 @ 22:24

Av Ines - 19 september 2006 19:59

Tisdag 19/9-06 Äntligen vid datorn igen!!!! Har fortfarande besök så det är inte alltid självklart att min dator är min. Får väl bli nästa steg i min uppfostran.............

Har äntligen hittat grabben med stort G. Han heter Anton och är min kusin. Han ska hjälpa mig med min bil, och det kändes som en stor sten föll från mitt bröst. Som jag letat efter en vänlig själ som kan hjälpa mig och så plötsligt så bara kommer det som sänt från ovan. Blev erbjuden billigt älgkött av faster Irja i Vännäs, och där fanns han. Jo, har verkligen hittat släkten här i Umeå!!

Ser fram mot att bli själv igen. Jag har ett stort ifred-behov som inte blivit tillfredställt på så länge. När man har ett jobb som innebär så många mänskliga kontakter varje dag är egen tid guld värd. Egen tid då du kan rensa hjärnan framför datorn (med att blogga tex), eller bara spela ett dataspel.

Jodå, jag har stans bästa jobb fortfarande, men det kräver till syvende och sist att det mest grundläggande behoven tillfredsställs, typ sova på nätterna, mat i magen och dylikt. Det är ändå nästan 150 barn som passerar förbi, samt kollegor och till det kommer föräldrar och kökspersonal, lokalvårdare..........under en arbetsdag.

God Natt!
2006-sep-19 @ 22:41

Av Ines - 17 september 2006 23:45

Söndag kväll 17/9 Tillbaks i Umeå efter en helg i Luleå.Var trött som sjutton när jag körde. Med några mil kvar så kändes sömnbristen!! Kändes olustigt också därför att jag inte visste vad som väntade mig i Umeå. Hade ju lämnat stan i vredesmod och var beredd att slänga ut äldsta sonen om det skulle behövas.

Men han klarade sig! Så till vida att han får sova här, men inget mer...........

Röstade för första gången här i Umeå. Ser ut att gå åt pipsvängen för oss!! Nä, nu är det soffan som hägrar.

God Natt!
2006-sep-17 @ 22:49

Av Ines - 17 september 2006 23:43

Ett värdigt liv.

Vill du ha ett värdigt liv
Utan fördomar, utan hat
Du får ingenting serverat på ett silverfat
Du måste öppna ditt hjärta
Ta ansvar för vad du gör
Gå utanför flocken, du vet varför
Man måste vara människa
våga tanka själv
Man måste vara människa
som kan känna igen
Man måste vara människa
Det är det enda vi har
Man måste vara människa
med egna svar
Så låt dem inte lura dig
låt dem inte hetsa dig
klandra aldrig din nästa
För dina egna fel
Så mycket dålig energi
som ingen hanterar
Det år vår framtid det gäller nu
så låt hjärtat investera
Ref: Man måste vara...
Öppna ditt hjärta
Ta ansvar för vad du gör
Man måste vara människa
Gör mot andra vad du vill
att de skall göra mot dig
Behandla din nästa
som du vill bli behandlad själv
Ref: Man måste vara...

2006-sep-17 @ 22:59

Presentation

Omröstning

Längtar till semestern?
 Ja
 Nej
 Har ingen semester.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15 16 17
18
19
20
21 22 23 24
25 26 27 28
29
30
<<< September 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Stoppa FRA-lagen


Ovido - Quiz & Flashcards